úterý 20. září 2011

Ku genéze a obsahu tzv. norimberských zákonov


Nachádzame sa na časovej osi v polovici 30. rokov 20. storočia, kde už máme za sebou udalosti ako vymenovanie Adolfa Hitlera za ríšskeho kancelára, požiar v Ríšskom sneme 27. a 28. februára 1933, následné zrušenie ústavou zaručených slobôd (Verordnung des Reichspräsidenten zum Schutz von Volk und Staat) a voľby z 5. marca 1933, ktoré priniesli NSDAP po anulovaní mandátov komunistickej strany absolútnu väčšinu v Ríšskom sneme. V tejto situácii predložil Hitler Ríšskemu snemu na prerokovanie splnomocňovací zákon (Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich, RGBl. I, 1933, s. 141), ktorým sa vláde (a tým vlastne NSDAP) prepožičiavala plná zákonodarná moc vrátane možnosti odchýliť sa od ústavy. Zákon bol schválený s pomocou hlasov stredových strán 24. marca 1933. K úplnému odstráneniu demokratického zriadenia došlo v júli 1933, keď boli zakázané všetky politické strany okrem NSDAP.

Nový režim priniesol so sebou množstvo obmedzujúcich a diskriminačných opatrení vo vzťahu k Židom. Od 1. apríla 1933 bol nariadený bojkot namierený proti židovským obchodom, bankám, lekárom a advokátom. 7. apríla 1933 bol prijatý zákon na obnovu úradníckeho povolania (Gesetz zur Wiederherstellung des Berufsbeamtentums, RGBl. I, 1933, s. 175), ktorým sa mala dosiahnuť „rasová očista“ štátneho aparátu (tak ako bola avizovaná v bode 6 straníckeho programu NSDAP).

Nemecká verejnosť k týmto krokom väčšinou nezaujala žiadne stanovisko. Nacisti sa tak chopili príležitosti na ďalšie zosilňovanie protižidovského tlaku. Na to, aby mohli realizovať svoje antisemitské zámery v plnej miere, bolo nevyhnutné definovať, kto je Židom. Regionálni vládni úradníci a Gestapo opakovane žiadali vydanie príslušných usmernení, ktoré by obsahovali jednoznačné stanovisko. Na druhej strane, opatrenia zavedené od začiatku apríla vyvolávali protesty židovských organizácií. Dochádzalo k roztržkám medzi straníckymi aktivistami a štátnym aparátom, vyvolanými okrem iného tiež chýbajúcou jasnou politikou. Aj verejnosť žiadala jednoznačnú a verejnú definíciu oficiálneho postoja k židovskej otázke.

V správe Gestapa z jari roku 1935 sa hovorí, že radoví členovia NSDAP majú záujem na riešení židovskej otázky a vláda by to mala reflektovať. Nasledujúca vlna útokov, vandalizmu a bojkot starých členov strany (Alte Kämpfer) a členov SA proti nemeckým Židom na jar a v lete roku 1935 boli oveľa násilnejšie ako antisemitská kampaň v predchádzajúcich dvoch rokoch. Opísaná situácia nahrávala do karát Hitlerovi, keďže dávala jeho predstavám punc legitímnosti.

Proti antisemitským útokom zo strany starých členov NSDAP a členov SA vystúpil minister hospodárstva Hjalmar Schacht s tým, že takéto správanie bráni jeho politike rozvoja nemeckého hospodárstva. Schacht veril, že Židia majú určité podnikateľské zručnosti, ktoré by mohli byť využité pri ďalšom ekonomickom rozvoji Nemeckej ríše. V jeho prípade tak nemožno hovoriť o morálnom odsúdení protižidovských útokov, skôr mu išlo o poukázanie na potrebu prijatia príslušnej legislatívy. Hitler po sťažnostiach od Schachta a správach o nesúhlase verejnosti s vlnou antisemitského násilia prikázal 8. augusta 1935 zastaviť individuálne akcie proti nemeckým Židom. 20. augusta 1935 sa konala konferencia ministrov, na ktorej boli diskutované negatívne ekonomické dopady akcií členov strany proti Židom. Hitler tu vystúpil s názorom, že útoky ustanú, ak vláda pevne sformuluje východiská protižidovskej politiky.

K naplneniu tohto predsavzatia malo dôjsť počas 7. straníckeho zjazdu NSDAP (Reichsparteitag der Freiheit), konajúceho sa v dňoch 10. – 16. septembra 1935. Na tomto podujatí chceli nacisti osláviť vypovedanie piatej časti Versailleskej mierovej zmluvy týkajúcej sa odzbrojenia Nemecka. Okrem toho sa plánovalo, že Ríšsky snem prijme zákon o ríšskej vlajke (Reichsflaggengesetz). Uvedený zákonodarný akt mal byť Hitlerovou odpoveďou na tzv. brémsky incident z 26. júla 1935 v New Yorku, počas ktorého skupina protinacistických demonštrantov zničila vlajku nacistickej strany provokatívne vyvesenú na zaoceánskom parníku SS Bremen kotviacom na rieke Hudson. Keď nemecký konzul reagoval na toto konanie protestnou nótou, americkí predstavitelia odpovedali, že bol poškodený len symbol politickej strany a nie nemecká národná vlajka.

Hitler hodlal v rámci svojho hlavného prejavu na zjazde vyjadriť podporu blížiacej sa talianskej agresii proti Etiópii. Na poslednú chvíľu si to však pod vplyvom prehovárania ministra zahraničia von Neuratha rozmyslel (ten považoval takéto vystúpenie za príliš provokatívne pre verejnú mienku v zahraničí a navyše v rozpore s dovtedajšími Hitlerovými „mierovými prejavmi“). A tak bolo akútne potrebné nájsť inú programovú náplň historického zasadnutia Ríšskeho snemu v Norimbergu (išlo o prvé zasadnutie v tomto meste od roku 1543 a Hitler naň pozval všetkých starších zahraničných diplomatov z Berlína, aby si vypočuli jeho názory na zahraničnú politiku).

Dňa 12. septembra 1935, dva dni po začiatku zjazdu strany, oznámil predseda Ríšskej asociácie lekárov Gerhard Wagner prekvapivú správu, že nacistická vláda čoskoro predstaví „zákon na ochranu nemeckej krvi“ (Gesetz zum Schutze des deutschen Blutes), aby sa v budúcnosti zabránilo uzatváraniu zmiešaných manželstiev medzi Židmi a „Árijcami“. Hitler dal 13. septembra s okamžitou platnosťou povolať do Norimbergu úradníkov, ktorí mali vypracovať príslušný návrh: Bernharda Lösenera, Franza Albrechta Medicusa a ďalších.

Keďže zákon mal byť schválený Ríšskym snemom 15. septembra, celá prípravná fáza pôsobila skôr ako náhlivá improvizácia. Jedinou straníckou požiadavkou (sformulovanou Wagnerom) bolo, aby boli do úpravy zahrnutí aj potomkovia Židov a aby sa na jej základe buď zrušili už existujúce zmiešané manželstvá, alebo sa ustanovilo, že s árijskými partnermi Židov sa bude nakladať ako so Židmi samotnými.
Až okolo polnoci zo 14. na 15. septembra sa úradníci dozvedeli Hitlerove nové požiadavky – vypracovať 4 rôzne prísne varianty zákona na ochranu nemeckej krvi a okrem toho vypracovať návrh zákona o ríšskom občianstve (Reichsbürgergesetz).

Napriek tomu, že Hitler nadránom odsúhlasil návrh zákona o ríšskom občianstve (napísaný asi za jednu hodinu), nebolo isté, ku ktorému variantu sa prikloní v prípade zákona na ochranu nemeckej krvi. Nakoniec sa rozhodol pre najmiernejší – lenže v ňom chýbala kľúčová veta vymedzujúca personálnu pôsobnosť zákona len na úplných Židov. Hitler túto vetu vlastnoručne vyškrtol, avšak nariadil, aby bola pre účely publikácie Nemeckou tlačovou agentúrou (DPA) v zákone zahrnutá. Faksimile norimberských rasových zákonov, zverejnené po ich slávnostnom vyhlásení v straníckych novinách Völkischer Beobachter, vetu určujúcu personálnu pôsobnosť zákona iba na úplných Židov neobsahovalo.



Zákon o ríšskom občianstve

Zákon o ríšskom občianstve stanovil, že občanom Ríše môže byť len Nemec, alebo človek s príbuznou krvou. V podstate sa tu jedná o implementáciu bodu 4 straníckeho programu NSDAP z roku 1920 („Štátnym občanom môže byť len ten, kto je súkmeňovec (Volksgenosse). Súkmeňovcom môže byť len ten, kto má nemeckú krv, bez ohľadu na vyznanie. Žid preto nemôže byť súkmeňovec. ...“). Pre nemeckých Židov znamenalo prijatie tohto zákona stratu politických práv: stali sa z nich Staatsangehörige (štátni príslušníci). Na rozdiel od toho boli Nemci, majúci tzv. árijský pôvod, označení ako Reichsbürger (ríšski občania).

Ustanovenia zákona o ríšskom občianstve boli do roku 1943 bližšie špecifikované a doplnené celkovo trinástimi vykonávacími nariadeniami systematicky zbavujúcimi Židov všetkých občianskych práv. Už o necelé dva mesiace od prijatia zákona (14. novembra 1935) bolo vydané prvé z týchto vykonávacích nariadení, ktoré presne stanovilo, kto je považovaný za Žida alebo miešanca (RGBl. I., 1935, s. 1333). Na jeho základe museli dotknuté osoby vyplniť predpísaný dotazník o pôvode ich rodičov a prarodičov a správnosť týchto údajov doložiť príslušnými dokumentmi.

Za Žida v zmysle tejto právnej úpravy bola považovaná osoba, ktorá mala buď troch alebo štyroch židovských prarodičov. Osoba, ktorá mala dvoch židovských prarodičov, bola považovaná buď za Žida, alebo za miešanca v prvom stupni. Za Žida bola považovaná, ak:

a) bola členom židovskej náboženskej komunity 14. novembra 1935 alebo sa stala členom neskôr (počas doby účinnosti právnej úpravy); alebo
b) bola zosobášená so Židom 14. novembra 1935 alebo sa so Židom zosobášila neskôr (počas doby účinnosti právnej úpravy); alebo
c) jej rodičia boli zosobášení 30. septembra 1935 alebo sa zosobášili neskôr (počas doby účinnosti právnej úpravy), a jeden z jej rodičov je Žid; alebo
d) sa narodila z manželstva po 31. júli 1936 a jeden z jej rodičov bol Žid.

Ak takáto osoba nebola na základe uvedených štyroch kritérií klasifikovaná ako Žid, považovala sa za miešanca prvého stupňa (ak mala dvoch židovských prarodičov). Osoba, ktorá mala iba jedného židovského prarodiča, sa považovala za miešanca druhého stupňa.

Z uvedeného je zrejmé, že určovanie židovskej príslušnosti nebolo vôbec jednoduché. Na zistenie toho, či boli niekoho prarodičia Židia, bolo potrebné identifikovať osobný status prastarých rodičov. Realizácia takéhoto skúmania bola prakticky ťažko dosiahnuteľná, preto sa automaticky predpokladalo, že prarodičia boli Židia, ak patrili do židovskej náboženskej komunity. Inak povedané, prarodič „s nemeckou krvou“, ktorý uzavrel manželstvo so Židom a prijal židovské náboženstvo, bol pri určovaní príslušnosti svojho potomka v druhej generácii považovaný za Žida.

Prvé vykonávacie nariadenie k zákonu o ríšskom občianstve zároveň stanovilo, že Žid nesmie zastávať žiadny verejný úrad a židovskí úradníci boli penzionovaní k 31. decembru 1935. Židovským úradníkom, ktorí bojovali na fronte v prvej svetovej vojne, boli síce priznané plné služobné výhody až do dosiahnutia veku potrebného na odchod do dôchodku, tieto však boli skrátené a neskôr úplne zrušené (pozri 7. vykonávacie nariadenie k zákonu o ríšskom občianstve z 5. decembra 1938 – RGBl. I., 1938, s. 1751).

Na základe štvrtého vykonávacieho nariadenia z 25. júla 1938 bola židovským lekárom s účinnosťou ku 30. septembru 1938 odňatá licencia na vykonávanie lekárskej praxe. Z celkového počtu 3 152 ešte praktizujúcich lekárov dostalo 709 odvolateľnú výnimku na prácu zdravotníka pre židovských pacientov.

Piate vykonávacie nariadenie znamenalo definitívny koniec služieb poskytovaných židovskými advokátmi (toto právo bolo už predtým obmedzené podľa zákona o povolení vykonávať advokáciu z roku 1933) s účinnosťou k 30. novembru 1938. Na základe osobitného povolenia mohlo zo zvyšných 1 753 advokátov 172 vykonávať konzultačnú činnosť pre židovských klientov.

Na základe desiateho vykonávacieho nariadenia zo 4. júla 1939 (RGBl. I, 1939, s. 1097) bolo založené „Ríšske združenie Židov v Nemecku“ („Reichsvereinigung der Juden in Deutschland“), ktoré fungovalo ako predĺžená ruka Ríšskeho bezpečnostného úradu (Reichssicherheitshauptamt) a neskôr neslávne spolupôsobilo pri uskutočňovaní deportácií.

Jedenáste vykonávacie nariadenie k zákonu o ríšskom občianstve z 24. novembra 1941 (RGBl. I, 1941, s. 772) ustanovovalo, že Židom, ktorí emigrovali do cudziny, má byť odňatá štátna príslušnosť a majetok. Zrejmým zámerom tejto úpravy bolo previesť zvyšný majetok deportovaných Židov bez akéhokoľvek ďalšieho rozhodnutia na Ríšu. Keďže značné množstvo deportácií sa uskutočnilo na teritórium Generálneho guvernátu (Poľsko), Východného ríšskeho komisariátu (Reichskommissariat Ostland) alebo Ríšskeho komisariátu Ukrajina (Reichskommissariat Ukraine), ktoré neboli podľa ríšskeho práva považované za cudzinu, obežník ministra vnútra z 3. decembra 1941 stanovil, že tieto územia sú „pre účely jedenásteho nariadenia“ klasifikované ako cudzina.

Trináste vykonávacie nariadenie k zákonu o ríšskom občianstve z 1. júla 1943 (RGBl. I, 1943, s. 372) zbavilo Židov prístupu k súdom. Trestnú činnosť Židov sankcionovala polícia a po smrti Žida prepadol majetok v zmysle nariadenia v prospech Ríše.
Zákon o ríšskom občianstve spolu so svojimi vykonávacími nariadeniami boli napokon zrušené zákonom Kontrolnej rady č. 1 z 20. septembra 1945.



Zákon na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti

Pokiaľ hovoríme o zákone na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti, je v tejto súvislosti potrebné objasniť pojem „Rassenschande“. Uvedený nacistický termín vyjadroval odsúdenie sexuálnych vzťahov medzi Árijcami a Židmi. Tie boli na základe zákona na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti zakázané. Rovnako boli zakázané aj sobáše medzi Židmi a Árijcami. Porušenie uvedených zákazov bolo trestané väzením alebo nútenými prácami.

V tejto súvislosti bolo kuriózne, že zákaz sexuálnych vzťahov medzi Árijcami a Židmi sa vzťahoval len na mužov. Dané určenie býva často pripisované Hitlerovi osobne. Zodpovedá totiž jeho obrazu ženy ako sexuálne nezrelej. Na základe Hitlerovho želania tak bolo 16. februára 1940 vydané nariadenie, podľa ktorého mala žena napriek svojmu konaniu zostať beztrestnou. Wilhelm Stuckart a Hans Globke vo svojom Komentári k rasovým zákonom uvádzajú čisto praktické zdôvodnenie: na usvedčenie zločinca bolo potrebné získať svedectvo dotknutej ženy, a táto mala vzhľadom na svoju beztrestnosť právo nevypovedať.

§ 3 zákona na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti zakazoval Židom zamestnávať nemecké slúžky staršie ako 45 rokov. Za porušenie tohto zákazu hrozilo väzenie až do výšky jedného roka a peňažná pokuta, alebo jeden z týchto trestov.

Krátko po schválení zákona na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti bolo k nemu vydané prvé vykonávacie nariadenie (RGBl. I, 1935, s. 1334), na základe ktorého mohli miešanci prvého stupňa uzavrieť manželstvo s Nemcom alebo s miešancom druhého stupňa len na základe výslovného povolenia. Takéto žiadosti však zostali väčšinou neúspešné a po roku 1942 „v čase trvania vojny“ sa ani neakceptovali.

Na rozdiel od toho uzatváranie manželstiev medzi Nemcami a miešancami druhého stupňa bolo dovolené. Zdôvodňovalo sa to pomýlenou tézou, že sa tým umožní ochrana „rasovo vzácnej árijskej krvi“, kým malý podiel židovskej krvi sa v priebehu generácií stratí. V zmysle § 6 vykonávacieho nariadenia sa rozšíril zákaz manželstva na všetkých, ktorí by ohrozovali „čistotu nemeckej krvi.“ Do tejto skupiny patrili podľa internej interpretácie „cigáni, černosi a ich parchanti“.

Zákon na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti bol spolu so svojimi vykonávacími nariadeniami zrušený, podobne ako zákon o ríšskom občianstve, zákonom Kontrolnej rady č. 1 z 20. septembra 1945.



Záver

Antisemitizmus sa ako oficiálna vládna politika v Nemecku presadil ešte pred prijatím dvoch norimberských rasových zákonov (stalo sa tak zákonom na obnovu úradníckeho povolania zo 7. apríla 1933). Uvedené zákony – zákon o ríšskom občianstve a zákon na ochranu nemeckej krvi a nemeckej cti – boli zostavené veľmi narýchlo a tak pochopiteľne neriešili viacero otázok. V priebehu nasledujúcich rokov bolo preto prijatých množstvo vykonávacích nariadení a ďalších právnych predpisov, ktoré otvorili priestor pre realizáciu protižidovskej politiky, ktorá mala vyvrcholiť systematickou genocídou Židov v Európe (Endlösung der Judenfrage).

248 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 248 z 248
Sarah Ben řekl(a)...

Práve som získala späť svojho bývalého manžela vďaka pomoci odborníkov na mágiu lásky Dr. OBO Manžel ma opustil kvôli inej žene, boli to len 3 roky nášho manželstva. Najbolestivejšie je, že som bola tehotná s naším druhým dieťaťom. Chcel som ho späť. Urobil som všetko, čo som mohol, aby som ho dostal, ale to bolo všetko. "Sľúbil som, ale on odmietol. Vysvetlil som svoj problém svojej priateľke a ona mi navrhla, aby som sa obrátil na kúzelníka, aby mi pomohol čarovať." Nezostávalo mi nič iné, len skúšať, poslal som správu čarodejníkovi DR OBO, ktorý ma ubezpečil, že nie je problém a všetko bude 48 hodín v poriadku. manžela a vrátila sa ku mne po 48 hodinách.S výsledkom jeho práce som stále spokojná .už neplač, o pomoc kontaktujte DR OBO.Tu je jeho kontakt, e-mail: dr.obohealinghome1411@gmail.com Môžete dať aj mu WhatsApp na +2348115365326

Mary Steve řekl(a)...

Chcem využiť túto príležitosť a poďakovať Dr.obo za jeho pomoc, za to, že mi pomohol dostať môjho manžela späť ku mne, keď ma opustil kvôli inej žene. Kontaktoval som dr.obohealinghome1411@gmail.com, povedal mi, čo by som mal urobiť a čo potrebujem získať a do 48 hodín prídeme s manželom a prosíme vás. Keď som urobil to, čo mi bez pochybností povedal, do 48 hodín mi zavolal a prosil, či sa môže vrátiť domov, bol som taký ohromený. Môžete kontaktovať Dr.obo o pomoc s jeho údajmi, WhatsApp +2348115365326 alebo e-mailom: Dr.obohealinghome1411@gmail.com

Unknown řekl(a)...

Finanční zajištění až 11.500.000,- Kč
Nabízím výhodné finanční úvěry za soukromých zdrojů až do 11.500.000,- Kč bez účelu použití. Úvěrem můžete vyplatit vaše tíživé dluhy a zlepšit vaší finanční situaci. Individuální přístup ke každé žádosti díky čemu může úvěr získat téměř každý žadatel. Nízká úroková sazba a výhodné podmínky poskytnutí pro každého žadatele. Zcela zdarma a nezávazně můžete o úvěr žádat na emailu: wogeovahana@gmail.com or whatsapp +420723117416

mr roland johnson řekl(a)...

Potrebujete OSOBNÝ / BUSINESS / Investičný úver? Kontaktujte nás ešte dnes prostredníctvom e-mailu Mrrolandjohnson62@gmail.com

Poskytli sme viac než $ 1 mld v podnikateľské úvery na viac ako 15.000 živnostníkov, rovnako ako vy. Používame vlastné technológia určená rizika, aby vám so správnym podnikateľský úver, takže si môžete rozšíriť svoje podnikanie. Naše služby sú rýchle a spoľahlivé, pôžičky sú schválené do 24 hodín po úspešnej aplikácie. Ponúkame pôžičky od minimálneho rozsahu $ 5,000 maximálne 500 miliónov $.

Myslíte si, ocitnete v trochu problémy s nezaplatené účty, a nevedia, kadiaľ ísť, alebo kam sa obrátiť? Čo o nájdenie seriózne dlhu firma, ktorá vám môže pomôcť pri znižovaní mesačnú splátku tak, že budete mať cenovo splácania možností, rovnako ako priestor k nadýchnutiu, keď príde na konci mesiaca a poukážky potrebujú dostať zaplatené? Pán Roland Johnson ®Capital Riadenie Inc ™ je odpoveď. Znížte svoje platby zmierniť tlak na vaše mesačné výdavky. E-mail (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

POTREBUJETE 100% financií? dávame z pôžičky s priaznivou úrokovou sadzbou vo výške 2%
(Mrrolandjohnson62@gmail.com) Ciele ®Capital Riadenie Inc ™ je poskytnúť vynikajúce odborné Financial Services.

Naše služby zahŕňajú nasledovné:

* Truck Loans
* Osobné pôžičky
* Konsolidáciu dlhu úvery
* Car Loans
* Obchodné úvery
* Vzdelávanie Loans
* Hypotekárne
* Refinancovanie pôžičky
* Home Loans

Dávame vám úver s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2% a úveru trvaní 1 až 30 rokov splácať úver (zabezpečené a nezabezpečené). Nenechávajte si svoje finančné problémy pre seba, aby pre vás nemusí byť majster dlhu alebo finančné stres nahor, čo je dôvod, prečo je nutné k nám rýchlo kontaktovať pre riešenie svojich finančných problémov. Bude to veľká radosť pre nás, keď ste finančne stabilný. E-mail (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

Poznámka: Majte na pamäti, že to bude trvať len menej ako 24 hodín spracovať súbor je 100% ceny bez ohľadu na vašej kreditnej skóre.

S úctou,
Mr.Roland Johnson
E-mail: Mrrolandjohnson62@gmail.com
Sme certifikovaní a vaše súkromie je 100% v bezpečí s nami. Worry nie viac o vašich pôžičiek či financií.

Naome Augusto řekl(a)...

Dnes som taká šťastná za pomoc, ktorú mi Pán Voodoo poskytol, aby som dostal svojho manžela späť. Som vydatá päť (5) rokov a bolo to také hrozné, pretože ma môj manžel podviedol a požiadal o rozvod. Počas tohto procesu som na internete narazil na kontakt pána Voodoo, ktorý uverejnilo veľa ľudí. Rozhodol som sa s ním spojiť, vysvetlil som mu moju situáciu a potom som hľadal jeho pomoc, na moje prekvapenie mi povedal, že mi s mojím prípadom pomôže, pretože bez riešenia nie je problém. . Povedal mi, čo mám robiť, pracoval pre mňa a môj manžel sa po dvoch (2) dňoch vrátil, ako sľúbil. Tu oslavujem, pretože môj manžel je opäť doma a naozaj si užívame môj manželský život. Budem pokračovať v písaní na internete o dobrej práci pána Voodoo. Ak čelíte výzvam vo svojom milostnom živote alebo v akomkoľvek inom aspekte života, kontaktujte Pána Voodoo teraz. Napíšte mu voodooconnect60@gmail.com alebo cez WhatsApp na +2348097014925

Anonymní řekl(a)...

Môj manžel ma opustil kvôli inej žene: Môžem ho dostať späť? Navrhujem, aby ste kontaktovali dr. Mutaba Priniesol späť môjho manžela s pomocou Voodoo milostného kúzla. Funguje to. Som najšťastnejšia žena na zemi práve teraz, môj manžel, ktorý ma opustil pred niekoľkými mesiacmi, sa ku mne včera večer vrátil a plakal, aby som ho vzal späť. Dr. Mutaba je skutočný a skutočný psychiater Priviedol späť môjho manžela "Tu je jeho kontakt, ak máte nejaký problém pridať ho na WhatsApp 2348054681416

james westley řekl(a)...

Vskutku, Dr.olokun je skutočne najlepším čarovačom lásky  online, práve som ťažil z jeho kúzla môj milenec, ktorý ma opustil, vrátil sa ku mne po tom, čo som ho kontaktoval, a odvtedy je môj milenec mimoriadne starostlivý a má o tomto celom tie najkrajšie správy Ide o to, že sa o pár mesiacov vezmeme. Toto všetko bolo možné vďaka pomoci, ktorú mi poskytol Dr.olokun. Chcem, aby z jeho schopností ťažil aj svet ako celok, takže vám poskytnem jeho priame kontaktné informácie, aby ste ho mohli zastihnúť a vyriešiť tento problém vo vašom vzťahu do 24 hodín. Dr.olokun, kontaktné informácie: E-mail: drolokuntemle@gmail.com alebo WhatsApp číslo: +2349161927213

LORAINE SCHIMDT řekl(a)...

Som taká nadšená, že moje rozbité manželstvo bolo obnovené. nedávno sme sa zmierili viac ako mesiac, aj keď to bolo ťažké a zdá sa, že sa všetko vrátilo do normálu. Začal sa ku mne správať lepšie a bol to pre nás oboch liečebný proces. Nočná mora, ktorá trvala takmer tri (3) roky pred naším rozchodom, je konečne za nami. Je to ako keby sme sa znova zamilovali. Obaja sme zahodili minulosť a posunuli sme sa ďalej a po prvýkrát po dlhom čase vyzerá budúcnosť oveľa jasnejšie. Nemôžem slovami vyjadriť, aký som vďačný Pánu Voodoo, je to, akoby sme o sebe konečne znovu objavili veci, vďaka ktorým sme sa do seba zamilovali, všetky tie iskry, príťažlivosť a náklonnosť, kvôli ktorým sme sa vzali, boli znovu zapálené. Ďakujem VOODOO LORD za záchranu môjho rozpadnutého manželstva a privedenie môjho manžela späť ku mne. Ak máte nejaký problém vo svojom manželstve alebo vzťahu, kontaktujte VOODOO LORD prostredníctvom e-mailu – voodooconnect60@gmail.com alebo Whatsapp +2348097014925

Ivana řekl(a)...

Láska je krásna, keď ju má niekto doplniť. Voodoo Lord je skutočný čarodejník a veľmi jedinečný a mocný muž s múdrosťou. Nemohla som otehotnieť, pretože som mala problémy s plodnosťou. Manžel sa so mnou kvôli tomu rozviedol. Veľmi som sa bála, vždy som plakala a dokonca som uvažovala o samovražde, ale moja kamarátka ma zoznámila so skvelým mužom známym ako Voodoo Lord, ktorý jej tiež pomohol vyriešiť jej vlastný problém. Dala mi jeho email, kontaktoval som ho a všetko vysvetlil. Uistil ma, že mi pomôže, že sa nemusím báť. Voodoo Lord mi vrátil radosť do života a do mojej rodiny, priviedol ku mne môjho manžela so svojimi duchovnými silami, otehotnel ma, vyliečil rakovinu mojej sestry svojimi špeciálnymi schopnosťami a tiež pomohol môjmu nevlastnému bratovi vyhrať v lotérii 1 milión dolárov. Voodoo Lord je skutočne talentovaný a veľmi dobrý človek, ktorý naozaj vie, ako robiť svoju prácu. Nebyť Voodoo Lorda, môj život by bol v troskách. Ďakujem veľmi pekne Voodoo Pane, nikdy neprestanem hovoriť o tom, aký si skvelý a mocný. Slová nedokážu vyjadriť, ako dobre ste pre mňa a moju rodinu urobili, a verím, že slová budú stačiť na opísanie vašej dobrej a skvelej práce. Ak potrebujete duchovnú pomoc, prečo neutekať za Voodoo Lordom, kontaktujte ho prostredníctvom jeho e-mailu: voodooconnect60@gmail.com alebo whatsapp +234 8097014925 alebo Telegram +234 8097014925 a on vám pomôže. Voodoo Lord je neškodný, bezpečný a spoľahlivý, preto ho teraz kontaktujte, aby vyriešil akýkoľvek problém, ktorý máte.

UNKNOWN řekl(a)...

Dievčatá, odporúčam len pána Udamu! Urobil pre mňa kúzlo. To sa jednoducho nedá povedať! ako rozprávka pre vás a je to!) výsledok je ešte lepší, ako som očakával a dostal som ho rýchlejšie, ako som očakával!) všetko je super! Ale je tu jedna vec, robí len kúzlo bielej lásky a povedal, že to kúzlo je len pre tých, ktorí boli predtým vo vzťahu, ale v zásade si myslím, že nikto nemusí čarovať cudzinca.) ale aký efekt! škoda, že som to nenašiel skôr, ako som si zachránil vzťah tým, že som zaplatil za potrebné veci... teraz sa ja a môj snúbenec chystáme zosobášiť) Dúfam, že moja recenzia niekomu pomôže nájsť jeho šťastie a ušetríte veľa peňazí!) kontaktujte ho +27 65 897 8226.
Zavolajte a Whatsapp pán Udama

Mizi Margueron řekl(a)...

Len pred pár mesiacmi som prešla rovnakými vzťahovými problémami/nedorozumením s manželom, sme manželia viac ako 6 rokov, bolo to naozaj sladké a niekedy koncom minulého roka to bolo také hrozné, pretože ma môj manžel začal podvádzať a hľadal spôsob, ako sa so mnou rozviesť, rozišli sme sa pred 3 mesiacmi a vrátili sme sa prvý štvrťrok tohto roka, len minulý mesiac ma úplne opustil s našimi dvoma deťmi bez slova. Bol som tak zmätený, keď som premýšľal, čo sa mohlo pokaziť. V minulosti sme obaja navštevovali párové manželské poradenstvo/semináre a nakoniec som sa rozhodol pre terapeuta, ale bezvýsledne, milujem tohto muža a tak zúfalo ho chcem späť, ak nie kvôli sebe, ale kvôli deťom, bude im chýbať a Neviem, ako by som im mohol vysvetliť veci. Čítal som komentár k príspevku online, ako novinárka z Los Angeles našla pravú lásku po 9 rokoch sŕdc vo vzťahu a vydala sa hneď niekoľko týždňov po tom, čo pre ňu Dr. Igbinovia spustil kúzlo, aby našla pravú lásku a vydala sa. Mal som to šťastie mať prístup k osobnému e-mailu doctorigbinovia93@gmail.com a WhatsApp +12162022709 a Viber +12066713285, takže som ho kontaktoval a Drigbinovia mi povedal, že mi pomôže získať môjho manžela späť, že sa nemusím báť, že všetko bude v poriadku len s tromi počas pracovných dní som starostlivo dodržiaval všetky jeho pokyny o tom, čo mám robiť v mojom dome počas modlitby kúzla lásky uprostred noci. Dr igbinovia odvysielala časť kúzla lásky a prekvapivo, Druhý deň bol okolo 05:00 Môj manžel mi volal Bola som taká prekvapená, že môj manžel, ktorý mi posledné tri týždne odmietal zavolať alebo mi poslať sms, zrazu zavolal aby sa mi ospravedlnil a povedal, že sa vráti domov, že mu chýba rodina, bol taký nadšený, že som ho prijal späť

MARTI řekl(a)...

Som tiež medzi mnohými ďalšími, ktorí sem prídu svedčiť o zázrakoch, ktoré vykonal Pán voodoo, legitímny zaklínač. Bolesť, ktorú som cítil pri každom pokuse o zlepšenie s mojou rodinou a milostným životom. Dostal som sa cez komentár, ktorý takmer súvisel s mojím príbehom a s tým, ako génius vo vzťahoch a čarodejník menom voodoo lord im vrátil šťastie do života a pomohol im vyliečiť sa z depresie, ktorou prešli. Tak som ho kontaktoval ohľadom mojej vlastnej situácie. Stručne povedané, som rád, že som ho kontaktoval, pretože v súčasnosti som jedným z mnohých pánov voodoo, ktorým dal nový život. Určite nájde riešenie na vaše problémy. Môžete ho kontaktovať  WhatsApp  +2348097014925 e-mailom voodooconnect60@gmail.com

Silvia Hummer řekl(a)...

Chcem využiť túto príležitosť a opäť poďakovať chubymu za to, čo pre mňa urobil. Najprv mi pomohol svojou magickou silou obnoviť moje manželstvo a teraz to urobil znova tým, že ma prinútil získať povýšenie na mojom pracovisku. Volám sa Amenda Cindy z Botswany. Chubygreat je veľmi dobrý a dôveryhodný spiritualista, s ktorým som sa kedy stretol kvôli jeho nadprirodzeným skutkom. Kontaktujte chubygreat teraz s jeho údajmi. Whatsapp +2349056504566, môžete tiež poslať e-mail na chubygreat@gmail.com. Vaše problémy už určite nie sú.

Mia řekl(a)...

VOODOO LORD je jednoducho najlepší čarodejník. Z úcty k vám a skutočnej práci, ktorú ste pre mňa urobili, musím toto svedectvo odvysielať čo najviac. Kontaktoval som iných čarodejníkov bez toho, aby som videl nejaké výsledky, prial by som si, aby som vás kontaktoval skôr, dostal som od vás všetko, čo som chcel. Môj manžel bol rok preč a ja som chodila na niekoľko miest, tiež som surfovala po internete a hľadala pomoc, tiež som kontaktovala iných čarodejníkov so žiadosťou o pomoc, ale bez výsledku, skôr som strácala čas, peniaze a iné zdroje, až kým som sa konečne nedostala k Pánovi Voodoo. Keď zoslal kúzlo lásky, konečne mi zavolal môj manžel. Jeho kúzla fungovali magicky a môj manžel je späť plný lásky. Bol to zázrak, zrazu sa vrátil s kvetmi a povedal mi, aby som mu odpustila, bola som naozaj ohromená a šokovaná, keď môj manžel kľakol a prosil o odpustenie, aby som ho prijal späť. Naozaj mám málo slov a stále som veľmi prekvapená, teraz som opäť veľmi šťastná žena. Naozaj si vážim vašu dobrú prácu, Voodoo Lord. Každému, kto potrebuje pomoc skutočného zaklínača, pošlite e-mail voodoo Lord na voodooconnect60@gmail.com alebo mu napíšte na WhatsApp na +2348097014925

Nikolina Vesic řekl(a)...

Povedal váš muž zrazu, že sa chce rozviesť a vy ste sa nikdy nechceli rozviesť, pretože ho nemôžete prestať milovať? Potom už nehľadajte, pretože pán Voodoo, veľký čarodejník je pre vás. Keď mi stroskotalo manželstvo, zlomilo mi to srdce a ovplyvnilo to aj moju prácu, pretože som stále premýšľal a nesústredil sa. Naozaj milujem svojho manžela, takže hľadám spôsoby, ako ho získať späť po tom, čo som žil niekoľko mesiacov oddelene. Narazil som na svedectvo muža, ktorý povedal, že sa mu podarilo získať povýšenie s pomocou veľkého pána čarodejníka Voodoo, tak som získal jeho kontakt a kontaktoval som ho. Vysvetlila som mu manželské problémy a on ma uistil, že veci budú v poriadku, dúfala som a povedal niekoľko vecí, ktoré treba urobiť, aby som dosiahol svoj cieľ. Riadila som sa jeho pokynmi a dnes žijem opäť šťastne so svojím manželom, je naozaj skvelým čarodejníkom. V prípade akýchkoľvek životných problémov kontaktujte pána Voodoo na  WhatsApp +2348097014925 alebo e-mailom: voodooconnect60@gmail.com. nebudete ľutovať, že ste ho kontaktovali.

Becca řekl(a)...

Môj domov bol plný nekonečných problémov a nešťastí, ktoré viedli k rozvodu, ktorý som s manželom nikdy nechcela. Všetko sa zlomilo a išli sme každý svojou cestou. Snažila som sa ísť ďalej, ale bolo to pre mňa veľmi ťažké, pretože som stále milovala svojho manžela a moja dcéra vždy plakala, pretože chcela získať svojho otca späť. Nemal som inú možnosť, ako vyhľadať pomoc, čo ma prinútilo kontaktovať VOODOO LORD po tom, čo som videl toľko dobrých komentárov k jeho práci. Uistil ma, že uzmieri mňa a môjho manžela svojím kúzlom na zmierenie, ktoré bude musieť urobiť. S radosťou môžem povedať, že po 48 hodinách som dosiahol želaný výsledok, láska a šťastie boli obnovené a dali sme sa opäť dokopy a toto opätovné stretnutie je navždy. Ďakujem VOODOO LORD za to, že odviedol veľmi dobrú prácu pri záchrane mojej rodiny. Nikdy nie je príliš zaneprázdnený, aby niekomu pomohol. Takže ak potrebujete pomoc, kontaktujte ho teraz. napíšte mu voodooconnect60@gmail.com ...  Whatsapp: +2348097014925

Victoria Hernan řekl(a)...

Toto šťastie si jednoducho nemôžem nechať pre seba. Vydala som sa pred 10 rokmi bez dieťaťa na ukazovanie, môj manžel sa ku mne začal správať pohŕdavo spolu s mojou svokrou. Frustrovalo ma to, hľadal som pomoc online, potom som videl veľa svedectiev o tom, ako VOODOO LORD pomohol mnohým mužom a ženám. Okamžite som ho kontaktoval na Whatsapp a vysvetlil som mu moju situáciu, sľúbil pomoc, dal nejaké pokyny, ktoré som musel dodržiavať, aby som priniesol dokonalé výsledky. Urobila som všetko tak, ako mi povedal, neskôr mi povedal, aby som po 2 týždňoch išla do nemocnice na tehotenský test a na moje prekvapenie som bola tehotná a bola to pre mňa naozaj skvelá správa. Som mu veľmi vďačná, pretože som porodila krásnych chlapcov (dvojčatá), ktorí vyzerajú ako ich otec. Teraz mám pokoj vo svojom dome s manželom a svokrou. Kontaktujte ho na Whatsapp +2348097014925.....e-mail voodooconnect60@gmail.com

Branislava řekl(a)...

V júni som stratil vzťah. Môj bývalý ma opustil s toľkými bolesťami a odvtedy mám zlomené a zlomené srdce. Oslovil som niekoľko čarodejníkov a len pár z nich ma dokázalo okradnúť o peniaze bez akéhokoľvek výsledku. Navštívil som toľko stránok online, aby som hľadal dobrého čarovača, až kým som nedostal pokyn kontaktovať VOODOO LORD na voodooconnect60@gmail.com. Spočiatku som mu nikdy neveril, pretože žiadal nejaké množstvo peňazí na nákup vecí, trvalo mu tri týždne, kým ma presvedčil, a niečo mi napadlo a povedal som, nech ho vyskúšam. Bol som veľmi šokovaný, keď môj bývalý zavolal niekoľko dní po tom, čo som poslal VOODOO LORDovi peniaze na veci, ktoré potrebuje. Ospravedlnil sa za všetko, čo urobil zle, a som veľmi šťastný, že sme dnes spolu, pretože mi včera večer požiadal o ruku. Poradím vám, aby ste sa obrátili na voodooconnect60@gmail.com, pretože v mojom živote urobil zázraky a verím, že vám môže pomôcť aj z akéhokoľvek problému, ktorému by ste mohli čeliť, pretože pracuje skutočne a všetko podrobne vysvetľuje. Jeho whatsap +234 8097014925, vyskúšajte ho a zostaňte šťastní

Camila Adrian řekl(a)...

Svedectvo o tom, ako som získala späť svojho manžela, pomocou mocného kúzla lásky, ktoré naozaj funguje...Volám sa Camila Adrian z Holandska. S manželom sme už asi 7 rokov manželia. Boli sme šťastne ženatí s dvoma deťmi, chlapcom a dievčaťom. 6 rokov po našej svadbe som si začala všímať jeho zvláštne správanie a o pár týždňov neskôr som zistila, že môj manžel sa stretáva s niekým iným. Začal sa vracať neskoro z práce, už sa skoro nestará o mňa ani o deti, niekedy ide von a nevráti sa domov ani asi 2-3 dni. Urobil som všetko, čo som mohol, aby som tento problém napravil, ale všetko bezvýsledne. Bol som veľmi znepokojený a potreboval som pomoc. Keď som jedného dňa prechádzal internetom, narazil som na webovú stránku, ktorá navrhovala, že doktor IREDIA môže pomôcť vyriešiť manželské problémy, obnoviť narušené vzťahy atď. Tak som cítil, že by som ho mal skúsiť. Kontaktoval som ho a povedal som mu o svojich problémoch a on mi povedal, čo mám robiť a ja som to urobil a on mi urobil kúzlo. O 28 hodín neskôr za mnou prišiel môj manžel a ospravedlnil sa za krivdy, ktoré urobil, a sľúbil, že to už nikdy neurobí. Odvtedy sa všetko vrátilo do starých koľají. Moja rodina a ja opäť žijeme spolu šťastne. To všetko vďaka Dr IREDIA. Ak máte nejaké problémy v manželstve, kontaktujte ho a garantujem vám, že vám pomôže. Nesklame vás. Môžete ho kontaktovať prostredníctvom: drirediaherbalhome@gmail.com a jeho číslo WhatsApp je +2347058231269
Pane, navždy budem zdieľať svoje svedectvo a budem vás odporúčať!!!

Unknown řekl(a)...

Dobrý deň, volám sa BRANDY KELVIN z USA, chcem podať svedectvo širokej verejnosti o tom, ako môj vzťah obnovila veľmoc Dr. Ayo Po troch mesiacoch osamelosti mi po kontakte s Dr. Ayo zavolal môj bývalý milenec že chce, aby sme sa vrátili a začali mať opäť dobrý domov, teraz sme šťastne ženatí s deťmi. Všetko vďaka Dr, Ayo za jeho duchovnú pomoc. Môžete ho kontaktovať na jeho e-maile, ak máte podobný problém alebo akékoľvek riešenie, ktoré by ste mohli potrebovať, prácu, rozvod, povýšenie na vašom pracovisku, liečenie, kúzlo peňazí atď. Môžete ho kontaktovať prostredníctvom e-mailu: drayospell@gmail.com ALEBO Whatsapp alebo zavolajte cez +2347055691377

1) Kúzla lásky
2) Kúzla stratenej lásky
3) Rozvodové kúzla
4) Manželské kúzla
5) Kúzlo viazania.
6) Rozchodové kúzla
7) Kúzlo lotérie

Petra řekl(a)...

Bola som naozaj smutná a zranená, keď sa môj manžel rozhodol opustiť ma kvôli dievčaťu, ktoré je oveľa mladšie ako ja. Môj manžel je dosť bohatý, takže ho má veľa žien. Je to však milujúci a starostlivý muž, ale táto konkrétna mladá dáma sa ho zmocnila zvláštnym spôsobom, ktorý som nevedel vysvetliť. V určitom okamihu som myslela, že si vezmem život, pretože môj manžel ju mal naozaj rád, ale priateľ ma od toho odhovoril. Musel som hľadať duchovnú pomoc na internete a potom som čítal o rôznych úžasných komentároch o pánovi voodoo, veľa ľudí vydalo rôzne svedectvá o jeho dobrých skutkoch a obnovení manželstva. Vzal som si jeho e-mail voodooconnect60@gmail.com z jedného zo svedectiev a kontaktoval som ho. Povedal som mu o svojom probléme a dal mi pokyny, ktoré mám dodržiavať, a položky na nákup. Do siedmich (7) dní môj manžel prerušil všetky komunikačné prostriedky so zlou dámou, mal výčitky a prosil ma o odpustenie. Veľmi pekne ďakujem voodoo lord a navždy budem vďačný za vašu pomoc. Dúfam, že toto svedectvo uvidíte, pretože som sľúbil, že sa o svedectvo podelím, ak mi pomôžete. Môžete ho tiež kontaktovať na WhatsApp: +234 8097014925

Miliana Lacko řekl(a)...

Väčšina ľudí v súčasnosti trpí a má bolesti v rôznych vzťahoch a zdraví, pretože je ťažké opustiť svoju pravú lásku, niekedy sa tvárime, že je všetko v poriadku, ale nie je. Aby sme mali milovaného človeka, snažíme sa nájsť radosť a šťastie aj prostredníctvom puta, ktoré ste si rokmi vytvorili. Voodoo Lord je tu, aby pomohol zlomenému a chorému telu svojimi mocnými kúzlami. Je schopný obnoviť život lásky, ktorý bol preč. Jeho kontakt je voodooconnect60@gmail.com, Whatsapp +2348097014925. Ľuďom so vzťahovými či manželskými a aj zdravotnými problémami odporúčam, aby ho čo najskôr kontaktovali. Tiež pomohol tým, ktorých som odporučil, nájsť riešenia ich vlastných problémov. Je taký skutočný a čestný. Keď ho kontaktujete, nemáte čo stratiť, takže teraz vyhľadajte pomoc.


Anonymní řekl(a)...

Budem navždy vďačný Veľkému Mutabovi za to, že mi pomohol zoslať kúzlo lásky, ktoré mi vrátilo môjho bývalého priateľa späť, ďakujem za pomoc, ak chcete, aby vám pomohol, pridajte si ho na WhatsApp +2348054681416 alebo mu napíšte na greatmutaba@gmail.com

Anonymous řekl(a)...

Ako som dostal späť svojho bývalého manžela... Menom sa volám Vargas. Zdravím všetkých, ktorí čítajú toto svedectvo. Môj manžel ma po troch (3) rokoch manželstva odmietol len preto, že ho iná žena očarila a nechala mňa a dieťa trpieť. jedného dňa, keď som čítal web, videl som príspevok, ako toto zaklínadlo pomohlo žene získať svojho manžela späť, a dal som mu odpoveď na jeho adresu a povedal som mu, že žena mala na môjho manžela kúzlo a on povedal mi, že mi pomôže získať môjho manžela späť, po 2 dňoch budem mať opäť svojho manžela. Veril som mu a dnes som rád, že môžem všetkým oznámiť, že tento kúzelník má moc priviesť milencov späť. Pretože teraz som s manželom šťastná. Ďakujem za Dr. AYO. Jeho e-mail: drayospell@gmail. com alebo whatsapp mu +2347055691377

SOFIA VARGA řekl(a)...

Posledné štyri roky som trpel (HERPES  VÍRUS) a mal som neustále bolesti, najmä v intímnych partiách. Počas prvého roka som mal vieru v Boha, že raz budem uzdravený. Táto choroba mi začala kolovať po celom tele a liečim sa u svojho lekára, pred pár týždňami som hľadal na internete nejaké informácie o prevencii tohto ochorenia, pri hľadaní som uvidel svedectvo niekoho ktorá bola vyliečená z (HERPES VÍRUS) mužom zvaným voodoo lord a dala e-mailovú adresu a číslo WhatsApp tohto muža a odporučila ľuďom s ťažkým ochorením, aby ho kontaktovali , že jej pomohol vyliečiť rakovinu pred viac ako 5 rokmi a rakovinu nikdy sa nevrátila a bola úplne uzdravená. Tak som napísal pánovi voodoo a povedal som mu o mojom (HERPES VÍRUS), povedal mi, aby som sa nebál, že sa vyliečim. Nikdy som tomu neveril, ale musel som ísť na skúšku, pretože si veľmi vážim svoj život, zdravie a pohodlie. Po všetkých procedúrach a liekoch, ktoré mi dal tento muž, som o niekoľko týždňov neskôr začal pociťovať zmeny na celom mojom tele a pán voodoo ma uistil, že som vyliečený. Po nejakom čase som išiel k svojmu lekárovi v nemocnici, aby mi potvrdil, či som konečne vyliečený, a potvrdilo sa, že som uzdravený a môj lekár bol veľmi prekvapený. Takže môžem smelo poradiť každému telu, ktoré bojuje s akýmkoľvek typom choroby, aby kontaktovalo pána voodoo. E-mail:::: voodooconnect60@gmail.com, WhatsApp: +2348097014925

Ďaleka Lipták řekl(a)...

Nikdy predtým som nemal STD (sexuálne prenosné ochorenie) a nikdy som nemal nechránený sex. Mala som však priateľa, ktorý mal v tom čase opar. Úprimne povedané, predpokladali sme, že je to len miesto, pretože sme sa doteraz o HERPES nikdy nedozvedeli. Venovali sme sa orálnemu sexu a tak som dostal HERPES. Ďakujem Bohu, že som na internete našiel pána voodoo, ktorý zoslal nejaké wellness kúzlo a tiež mi pripravil bylinný liek, ktorý som s vierou užíval len 14 dní, potom, keď som si na svojom tele začal všímať zmeny, išiel som na kontrolu do nemocnice a potvrdil som že som bol úplne vyliečený z HERPES (herpes negatívny). Jeho lieky nemajú VEDĽAJŠIE ÚČINKY, pri užívaní drog nie je žiadna špeciálna diéta, môžete ho kontaktovať na jeho e-maile: voodooconnect60@gmail.com a tiež na WhatsApp +234- 8097014925 a vyriešiť všetky svoje zdravotné problémy.

Anonymous řekl(a)...

Neuveriteľné! Práve som dostala svojho manžela späť pomocou kúzelníka skutočnej lásky Dr Ayo. Volám sa Logan a pochádzam z MS, USA. Manžel ma po dlhých rokoch manželstva opustil kvôli inej žene. Najbolestivejšie je, že som bola tehotná s naším druhým bábätkom. Chcel som ho späť. Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som ho priviedol späť, ale všetko bolo márne, tak veľmi som ho chcel späť kvôli láske, ktorú som k nemu choval a kvôli našim krásnym deťom, prosil som ho o všetko, sľuboval som, ale on odmietol. Vysvetlil som svoj problém svojej kamarátke a ona mi navrhla, aby som radšej kontaktoval kúzelníka, ktorý by mi mohol pomôcť zoslať kúzlo a priviesť ho späť. Nikdy som takýmto veciam neveril, ale nemal som inú možnosť, len to skúsiť. Poslal som správu čarujúcemu doktorovi Ayovi, bol to úžasný muž a bol pre mňa skôr otcom a mal tiež dobré recenzie od všetkých ľudí, ktorým pomohol, uistil ma, že nie je problém a že všetko bude v poriadku po 48 hodinách. dokončil kúzlo. Dal mi aj podrobnosti o všetkom, čo potreboval na prácu, a o tom, ako sa chystá vyčarovať kúzlo, a prekvapivo o 32 hodín neskôr mi môj manžel zavolal. Bol som tak prekvapený, odpovedal som na hovor a všetko, čo povedal, bolo, že je mu veľmi ľúto všetkého, čo sa stalo. Chcel, aby som sa k nemu vrátil. Tiež povedal, že ma tak veľmi miluje. Bola som taká šťastná a išla som k nemu. Takto sme spolu začali opäť šťastne žiť. Vďaka Dr Ayo. Ak ste tu a váš Milenec vás odmieta, alebo sa váš manžel presťahoval k inej žene, už neplačte a požiadajte o pomoc doktora Ayo.
Tu je jeho kontakt.. WhatsApp ho: +2347055691377
Napíšte mu @: drayospell@gmail.com

Unknown řekl(a)...

Po roku stroskotaného manželstva ma opustil milenec aj s deťmi, chcel to všetko ukončiť, skoro som spáchala samovraždu, lebo nás nenechal nič, celý ten čas bol citovo na dne. Vďaka čarodejníkovi s názvom DR Ayo, s ktorým som sa stretol online a ktorý mi priviedol môjho milenca späť. V jeden verný deň som pri prehliadaní internetu narazil na niekoľko svedectiev o DR Ayo. Niektorí ľudia svedčili, že priviedol späť svojho bývalého milenca, niektorí svedčili, že obnovuje maternicu, lieči rakovinu a iné choroby, môžete kontaktovať na WhatsApp +2347055691377 alebo e-mailom drayospell@gmail.com. Je to najlepší čarodejník, ktorý vám môže pomôcť s vašimi problémami.

Unknown řekl(a)...

Naozaj si vážim doktora Aya, mocného čarovača, ktorý mi pomohol zoslať mocné kúzlo lásky, ktoré priviedlo môjho bývalého manžela do 48 hodín po tom, čo mu poskytol všetky podrobnosti, ktoré odo mňa požadoval, a po zoslaní kúzla sa môj bývalý manžel vrátil, aby sa ospravedlnil, že som mal by ho prijať a že sa to už dlho nestane, odkedy som stretol tohto kúzelníka online, môj príbeh sa zmenil k dobrému, kontaktujte ho prostredníctvom e-mailu drayospell@gmail.com alebo volajte/whatsapp +23487055691377. Všetko vďaka Dr Ayo za dobrú prácu..

Unknown řekl(a)...

Naozaj si vážim doktora Aya, mocného čarovača, ktorý mi pomohol zoslať mocné kúzlo lásky, ktoré priviedlo môjho bývalého manžela do 48 hodín po tom, čo mu poskytol všetky podrobnosti, ktoré odo mňa požadoval, a po zoslaní kúzla sa môj bývalý manžel vrátil, aby sa ospravedlnil, že som mal by ho prijať a že sa to už dlho nestane, odkedy som stretol tohto kúzelníka online, môj príbeh sa zmenil k dobrému, kontaktujte ho prostredníctvom e-mailu drayospell@gmail.com alebo volajte/whatsapp +23487055691377. Všetko vďaka Dr Ayo za dobrú prácu...

Unknown řekl(a)...

Dobrý deň, volám sa Elena zo Španielska. Chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zaklínačovi zvanom Dr Ayo White, môj manžel ma podvádzal a keď som sa ho spýtala, čo sa deje, už sa mi a našim deťom nezaviazal. povedal mi, že sa do mňa zamiloval a chce sa rozviesť. Bol taký zlomený, že som preplakala celý deň a celú noc, no odišiel z domu. Hľadal niečo na internete, keď som videl článok o tom, ako pomohol veľký a mocný doktor Ayo White. toľko ľudí v podobnej situácii ako ja, e-mailová adresa tam bola, tak som mu poslal e-mail, v ktorom som ho informoval o mojom probléme, povedal mi, že sa mi ozve do 24 hodín. Nasledujúci deň urobil všetko, o čo ma požiadal, na moje najväčšie prekvapenie. manžel sa vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som mu odpustila a prijala ho, môže vám tiež pomôcť, kontaktujte ho drayospell@gmail.com alebo whatsapp ho +2347055691377

Unknown řekl(a)...

Som veľmi šťastná, pretože moje modlitby boli konečne vyslyšané, vždy som si priala mať späť svojho bývalého manžela, pretože som chcela, aby bola moja rodina šťastná, kým som nestretla Dr. Ayo, ktorý za mňa vyriešil moje problémy, a zdieľam to svedectvo, pretože verím, že sú to ľudia, ktorí potrebujú riešenia problémov, ako je tento. Keď ma môj bývalý manžel opustil, bol taký zničený a vždy sa chcel vrátiť a dospelo to do bodu, keď ho už nechcel späť. Po 6 rokoch mal môj prvý syn 9 rokov, prišiel zo školy a povedal, že mu chýba otec a všetka láska, ktorú prejavovala, keď bola okolo neho. Ten pocit ma zalial ako emocionálne napätie a cítila som veľkú potrebu mať ho späť. To, čo sa nám stalo, keď sme sa rozišli, bolo to, na čo som nemohol myslieť, že sa začal boj. Kontaktoval som DR. Po prečítaní si o ňom, ako pomáha ostatným so svojím problémom, som mu pomohol online, kontaktoval som ho a porozprával som sa s ním. Som šťastná a veľmi šťastná, že po 6 rokoch som chcela len zjednotiť svoju rodinu a urobiť svoj život opäť celistvým. Ďakujem Bohu za tohto čarovača a chcem ho dať každému poznať na jeho email drayospell@gmail.com... Je 100% SKUTOČNÝ. Alebo ho teraz WhatsApp +2347055691377

Unknown řekl(a)...

Ahojte všetci. Moje meno je Maria . Som tu, aby som poďakoval skvelému Dr. AYO za vyriešenie mojich manželských problémov. Moje manželstvo stroskotalo na nekonečných problémoch a ťažkostiach, ktoré som mala s manželom. Odišiel bez toho, aby sa obzrel a ja som bola toľko mesiacov sama. Jeho rodina zasiahla a stále sa nič nezmenilo. Bola som emocionálne rozpoltená a vzdala som sa nádeje, že ešte niekedy nájdem lásku, pretože on bol všetko, čo som kedy od muža chcela. Ako mnoho ľudí, aj ja som stretol DR AYO, keď som začal hľadať pomoc. Dlho sme sa rozprávali o mojich problémoch a on ma uistil, že dostane riešenie, ktoré potrebuje. Nezostávalo mi nič iné, len vyhovieť jeho postupom a on vôbec nemeškal. Vytvoril pre mňa a môjho manžela láskyplné puto a láska a šťastie, ktoré sme zdieľali, boli obnovené a kontaktoval ma presne po 48 hodinách, ako sľúbil DR AYO. V skutočnosti je to úžasný a dôveryhodný pomocník. ak máte nejaký problém, napíšte mu na WhatsApp +2347055691377 alebo mu pošlite e-mail na adresu: drayospell@gmail.com

Helena Vieira řekl(a)...

Chcel by som vás všetkým odporučiť dôveryhodnému a úprimnému veriteľovi súkromných pôžičiek, ktorý mi schválil moju pôžičku v priebehu niekoľkých hodín po toľkých neúspešných pokusoch získať pôžičku, bol som prekvapený a šťastný, že ma súkromný veriteľ zachránil a ponúkol mi pôžička s 2% úrokovou sadzbou, kontaktujte ju teraz, ak potrebujete naliehavú pôžičku E-mail: christywalton355@gmail.com

Agure Marian řekl(a)...

Dobrý deň, volám sa Mavis Marian Agure z USA. Chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zosielateľovi kúziel menom Dr. UDAMA ADA. Môj manžel ma podvádzal a už sa nezaväzoval ku mne a našim deťom, keď som sa ho opýtala, v čom je problém, povedal mi, že sa do mňa nemiloval a chcel sa rozviesť, bola som taká zlomená, že som plakala veľa dní a nocí ale odišiel z domu bez toho, aby povedal, kam ide. Hľadal som niečo online, keď som uvidel článok o tom, ako skvelý a mocný Dr. UDAMA pomohol toľkým v podobnej situácii ako ja, jeho e-mailová adresa tam bola, tak som mu poslal e-mail, v ktorom som mu povedal o svojom probléme, povedal mi, že vráti sa ku mne do 24 hodín, ak urobím všetko, o čo ma žiada, čo som urobil, ako ma požiadal, v deň hniezdenia sa môj manžel na moje najväčšie prekvapenie vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som odpustila a prijala môže vám tiež pomôcť kontaktovať ho ešte dnes; E-mail udamaada@yahoo.com Zavolajte / WhatsApp +18185329812

Unknown řekl(a)...

Som pani. Linda a ja chceme svedčiť o tom, ako mi Dr. Ayo pomohol dostať späť môjho bývalého manžela, ktorý ma a moje deti opustil pre inú ženu a dnes som veľmi naplnený, pretože môj manžel je ku mne po kontakte s doktorom Ayo, aby mi pomohol, i, i Teraz som veľmi šťastný s mojou rodinou, fungovalo to pre mňa a verím, že to bude fungovať aj pre vás, len ho skúsiť a sledovať, je to jasná pravda od svedectva. Ďakujem Dr. Ayo Ešte raz, ak sa chcete dostať k nemu e -mailom: drayospell@gmail.com alebo zavolajte / whatsapp: alebo cez Viber +2347055691377

Unknown řekl(a)...

Som Lynnette Wellock z Anglicka, chcem využiť túto príležitosť na poďakovanie Veľkému DR AYO za to, že mi pomohol dostať môjho manžela späť ku mne. Trápila som sa 5 rokov až do dňa, keď som našla kontakty na DR AYO online, i okamžite ho kontaktoval, povedal mi, čo pre neho musím urobiť, aby mi pomohol dostať môjho manžela späť, a urobil som všetko, čo povedal. Vrhol na mňa kúzlo lásky a povedal mi, aby som počkala 24 hodín, môj manžel mi zavolá, aby sa mi ospravedlnil, a podľa DR AYO do 24 hodín mi môj manžel naozaj zavolal a začal sa ospravedlňovať za všetky bolesti, ktoré mi spôsobil. Dnes som najšťastnejšia žena na svete, pretože DR AYO urobila úžasné kúzlo lásky, ktoré mi vracia radosť, môj život je plný radosti a budem sa o toto svedectvo deliť aj naďalej. Ak viete, že sa stretávate s rovnakou situáciou, neváhajte ho kontaktovať prostredníctvom tejto e-mailovej adresy: drayospell@gmail.com
WhatsApp alebo viber +2347055691377
Veľa štastia.

Unknown řekl(a)...

KONEČNE SOM NAŠLA JEDINÉ PRAVDIVÉ KÚZLAČKY A BOH VÁS ODMENÍ DR. AYO priviedol späť môjho milenca, keď MŇA zlyhal iný čarovač, je to najlepší čarovač na planéte Zem. Skontaktoval som sa s niekoľkými kúzlami, aby mi pomohli priviesť späť môjho milenca, a potom, čo môj bývalý opustil mňa a môjho syna na 2 roky a presťahoval sa k inej žene a všetko toto čarovanie mi zvyčajne sľúbili a nakoniec ma zlyhali. MOJE MENO, SLEČNA NORAH. Pred dvoma týždňami som bol na ulici 148 na vrchole Ave Jersey city NJ a jedna dáma zdieľala tento účet, tak som jeden zozbieral a obsah bol o tomto kúzlacom, ktorý priviedol späť jej milenca a tiež v účte, o ktorom povedala, že je zdieľaním účtu za ruku, aby ste zvýšili povedomie o tom, že stále existujú skutoční kúzlatelia, a tiež ako spôsob, ako poďakovať veľkému čarujúcemu. predtým, ako som stretol túto dámu, ktorá zdieľala bankovku, sa už vzdala kúziel, pretože len sľubujú a zlyhajú, takže tento verný deň, keď som stretol túto dámu a prečítal som si obsah bankovky, bol taký, ako predtým, než sa dáma podelí o túto bankovku na ulici to znamená, že kúzlo naozaj funguje, tak som ho kontaktoval a po 24 hodinách celý môj príbeh zmenil môj manžel, ktorý odišiel bez akéhokoľvek dôvodu, sa vrátil. Tento príspevok som použil ako svoj vlastný účet, aby som ľuďom povedal, aký skvelý je DR.AYO a tiež zdieľal jeho kontakt s celým svetom.
Jeho email drayospell@gmail.com
WhatsApp číslo alebo viber +2347055691377
A NA TOHTO MUŽA NA ZEMI NIKDY NEZABUDNEM. ĎAKUJEM.

Unknown řekl(a)...

Dobrý deň, som taká šťastná, že sa o to podelím s každým na nete, stále vám nemôžem dostatočne poďakovať DR AYO, môj priateľ ma opustil a odišiel za mladšou dámou, pretože som nemohla porodiť kvôli PCOS. Bola som taká zničená. Bola som osamelá, veľa som plakala, dokonca som sa pokúšala vziať si život. Potom mi môj priateľ povedal o tomto mocnom mužovi DR AYO, ktorý jej pomohol urobiť manželstvo dokonalým. Tiež som bol online a urobil som si ďalší prieskum o DR AYO. Nebol som si príliš istý, ale rozhodol som sa vyskúšať DR AYO. Povedal mi, aby som sa nebál, všetko bude v poriadku. Povedal mi, že všetko, čo potreboval, boli mocné predmety a ja som mu poslal peniaze, aby tie veci dostal, a on urobil svoju prácu a poslal mi video dôkaz a povedal mi, aby som počkal 24 hodín a môj priateľ sa mi vráti. Nasledujúce ráno na moje prekvapenie to bol môj priateľ na kolenách a prosil ma, aby som mu odpustila a ja odpúšťam svojmu priateľovi. Som taká šťastná, neskončilo to tam, som hrdá na to, že môžem povedať, že som dva týždne tehotná. Ďakujem veľmi pekne DR AYO Som navždy vďačný. Kontaktujte ho Whats App: ALEBO VIBER +2347055691377 ALEBO E-mail: drayospell@gmail.com

Agure Marian řekl(a)...

Môj manžel sa ku mne vrátil s pomocou doktora UDAMA, ktorý mi pomohol obnoviť môj vzťah po 7 mesiacoch rozpadu vzťahu. Teraz žijem šťastne s manželom a správa sa ku mne ako ku kráľovnej. Všetko vďaka UDAMA. Kontaktujte UDAMA cez Call / WhatsApp (+1 818 532 9812) a Viber (+27 63 873 8464) alebo e-mailom (UDAMAADA@YAHOO.com). Bude to odpoveď na váš problém, verte mi. Som živým dôkazom jej dobrej práce. .

Anonymous řekl(a)...

Nikdy som nevedela, že mám veľkú šancu mať svojho muža späť, kým som nestretla DR Ayo. Bolo to pre mňa naozaj ťažké, keď ma môj priateľ opustil kvôli inej žene. Bol som zničený a nemohol som sa dostať späť. Jeho priatelia a rodina robili všetko, čo bolo v ich silách, aby nás znovu spojili, ale ukázalo sa, že to bolo neúspešné. Niekoľko mesiacov som bol sám a nevidel som, že by som niekoho miloval. Takže som musel vyhľadať pomoc od DR AYO, ktorý mi dal privilégium zabezpečiť, aby boli moje túžby môjho srdca splnené. Znovu nás spojil a láska a šťastie boli obnovené. Jeho slová sú jeho viazané a nikdy nezlyhá, keď komukoľvek sľúbi 48 hodín na dosiahnutie výsledku, čo ma ohromilo, keď sa môj vlastný výsledok prejavil. Nesnažte sa hľadať pomoc inde. Kontaktujte ho teraz. Jeho e-mail: drayospell@gmail.com alebo mu napíšte SMS cez Vibers alebo WhatsApp: +2347055691377.

Anonymný řekl(a)...

Bolo to božské stretnutie s veľkým Pánom Voodoo. Je mi cťou predstaviť vám môjho duchovného otca, ktorý svojou duchovnou pomocou zasiahol a zmenil toľké životy. Ak ste mali akýkoľvek problém, ktorý si zaslúži okamžitú odpoveď a riešenie, kontaktujte ho na  voodooconnect60@gmail.com a pamätajte, že neexistuje problém bez riešenia. Medzi veci, ktoré dokáže spočítať, patrí... * Dokáže obnoviť vzťahy, môže sa k vám vrátiť váš manžel, manželka alebo snúbenec, ktorý vás opustil *  Vyliečiť choroby * Povýšenie do zamestnania * Dokáže prinútiť ľudí, aby vás uprednostňovali * On môže vám tiež pomôcť získať dobrú prácu a zbohatnúť * ak sa venujete lotérii, môže vás tiež prinútiť vyhrať. Toto sú niektoré z vecí, ktoré robí efektívne a stále ich počíta. Je veľmi dobrý a spoločenský. Kontaktujte ho teraz a budete mať svedectvo, o ktoré sa môžete podeliť. Whatsapp číslo: +2348097014925 * E-mail voodooconnect60@gmail.com

Dominika řekl(a)...

Bez riešenia nie je problém, ale iba ak hľadáte pomoc na správnych miestach. V manželstve som mala hrozný neporiadok, pretože ma môj manžel po 5 rokoch manželstva opustil kvôli inej žene a šokujúce na tom je, že sme nemali žiadnu formu nedorozumenia, okamžite som to vedel
niečo nebolo v poriadku, pretože som ho prosil, aby sa vrátil domov, ale on odmietol a správal sa ku mne čudne, prinútilo ma to vyhľadať pomoc a mal som šťastie, že som na internete natrafil na kontakt na čarodejníka, ktorý mi písal o tom, ako mu pán voodoo pomohol vyhrať vo veľkom lotéria. Kontaktoval som voodoo lorda a vysvetlil som mu moju situáciu, on sa ma spýtal na pár otázok, na ktoré som správne odpovedal, dal som mu aj nejaké peniaze na nákup vecí, ktoré využije na svoju prácu a po troch dňoch čarovania som sa dostal domov práce a stretla som sa s manželom doma, už sa mi snaží hrať milo a milo. kontaktujte ho Whatsapp: +2348097014925 alebo e-mail: voodooconnect60@gmail.com

Anonymous řekl(a)...

Dobrý deň, volám sa Nichelle harris z Washingtonu a chcem svetu povedať o veľkom a mocnom zosielateľovi kúziel menom DR AYO. môj manžel ma podvádzal a už sa nezaväzoval ku mne a našim deťom, keď som sa ho opýtala, v čom je problém, povedal mi, že sa do mňa prestal milovať a chcel sa rozviesť Bola som taká zlomená, že som plakala celé dni a noci ale odišiel z domu. Hľadal som niečo online, keď som videl článok o tom, ako skvelý a mocný DR AYO pomohol toľkým podobným situáciám, ako je tá moja, a čítal som o ňom a povedal som mu to a bol som dojatý článkom, ktorý som mu poslal e-mailom o mojom probléme mi povedal, že sa ku mne vráti do 24 hodín, urobila som všetko, o čo ma na druhý deň požiadal, na moje najväčšie prekvapenie sa môj manžel vrátil domov a plakal a prosil ma, aby som mu odpustila a prijala ho späť. to všetko vďaka najväčšiemu čaru, aký kedy bol. môžete kontaktovať DR AYO so žiadosťou o pomoc s jeho číslom whatsapp +2347055691377 alebo e-mailom: drayospell@gmail.com

Anne řekl(a)...

Hej, tako sem navdušena, da je bil moj razpadli zakon obnovljen in moj mož se je vrnil, potem ko je zapustil mene in najina 2 otroka zaradi druge ženske. Po 8 letih zakona sva bila z možem v enem ali drugem prepiru, dokler me ni končno zapustil in se preselil v Kalifornijo k drugi ženski. čutil sem, da je mojega življenja konec in moji otroci so mislili, da ne bodo nikoli več videli očeta. Poskušala sem biti močna samo za otroke, vendar nisem mogla nadzorovati bolečin, ki mučijo moje srce, moje srce je bilo napolnjeno z žalostjo in bolečino, ker sem bila resnično zaljubljena v svojega moža. Vsak dan in noč mislim nanj in si vedno želim, da bi se vrnil k meni. Bila sem zelo razburjena in potrebovala sem pomoč, zato sem iskala pomoč na spletu in naletela na spletno mesto, ki je predlagalo, da lahko dr. Ebakoleane pomaga vrniti bivšega hitro. Zato sem čutil, da bi ga moral poskusiti. Stopil sem v stik z njim in povedal mi je, kaj naj naredim, in to sem storil, potem pa je naredil (ljubezenski urok) zame. 28 ur kasneje me je mož res poklical in mi rekel, da tako zelo pogreša mene in otroke, tako neverjetno!! Tako se je istega dne vrnil z veliko ljubezni in veselja in se opravičil za svojo napako ter za bolečino, ki jo je povzročil meni in otrokoma. Od tistega dne je bil najin zakon zdaj močnejši kot prej, vse po zaslugi dr. Ebakoleane. je tako močan in odločila sem se, da bom svojo zgodbo delila na internetu, da je dr. Ebakoleane, resnični in močni čarovnik, za katerega bom vedno molil, da bo dolgo živel in pomagal njegovim otrokom v času težav, če ste tukaj in potrebujete svojega bivšega nazaj ali se je vaš mož preselil k drugi ženski, ne jokajte več, stopite v stik s tem močnim urokom. Tukaj je njegov kontakt: pošljite mu e-pošto na: dr.ebakoleanespellcaster@gmail.com, lahko ga tudi pokličete ali dodate v aplikaciji Whats: +16614758138.

Anonymny řekl(a)...



Nikdy predtým som nemal STD (sexuálne prenosné ochorenie) a nikdy som nemal nechránený sex. Mala som však priateľa, ktorý mal v tom čase opar. Úprimne povedané, predpokladali sme, že je to len miesto, pretože sme sa doteraz o HERPES nikdy nedozvedeli. Venovali sme sa orálnemu sexu a tak som dostal HERPES. Ďakujem Bohu, že som na internete našiel pána voodoo, ktorý zoslal nejaké wellness kúzlo a tiež mi pripravil bylinný liek, ktorý som s vierou užíval len 14 dní, potom, keď som si na svojom tele začal všímať zmeny, išiel som na kontrolu do nemocnice a potvrdil som že som bol úplne vyliečený z HERPES (herpes negatívny). Jeho lieky nemajú VEDĽAJŠIE ÚČINKY, pri užívaní drog nie je žiadna špeciálna diéta, môžete ho kontaktovať na jeho e-maile: voodooconnect60@gmail.com a tiež na WhatsApp +234- 8097014925 a vyriešiť všetky svoje zdravotné problémy.

Carmen řekl(a)...

Chcem len využiť ďalšiu príležitosť a dosvedčiť, čo pre mňa tento veľký zaklínač Voodoo Lord opäť urobil. Keď som ho prvýkrát kontaktovala, pomohol mi obnoviť pokoj, lásku a šťastie v mojom manželstve tým, že som otehotnela a tiež prinútil môjho manžela, aby prestal podvádzať a začal sa správať zodpovedne. A teraz prinútil môjho manžela, aby získal svoje dlhé povýšenie na jeho pracovisku s ďalšími výhodami. Teraz je to ďalšia úroveň šťastia v mojej rodine vďaka tomuto skvelému, silnému a efektívnemu čarovačovi. Kontaktujte ho teraz a požiadajte ho o pomoc s jeho kontaktnými údajmi voodooconnect60@gmail.com môžete použiť aj whatsapp + 234 8097014925... Je schopný robiť zázraky, už druhýkrát pre mňa urobil zázraky.

TANYA MONROE řekl(a)...

Svet by mal poznať skvelého zaklínača ``Vúdú Pána``, ktorý má dokonalé riešenie problémov vo vzťahoch, manželstvách, zdraví, financiách a akýchkoľvek iných problémov, ktoré trápia ľudstvo. Hlavným dôvodom, prečo som išla za pánom voodoo, bolo hľadať riešenie, ako priviesť svojho manžela späť a otehotnieť, pretože ma manžel opustil, pretože som nemohla otehotnieť po 14 rokoch manželstva. Nedávno som na internete čítal niekoľko svedectiev, ktoré niektorí ľudia napísali o voodoo Lord a bol som veľmi šťastný a rozhodol som sa požiadať o pomoc. Zvládol túto prácu dokonale, keď prinútil môjho manžela, aby sa ku mne vrátil a požiadal o odpustenie, o pár mesiacov neskôr som počala. Teraz som hrdou mamou dvojičiek, chlapčeka a dievčatka a môj manžel ma neprestal ľúbiť a žijeme spolu veľmi šťastne. Nedá mi nezverejniť jeho meno na internete kvôli dobrej práci, ktorú pre mňa urobil. Každý, kto potrebuje jeho pomoc, by ho mal kontaktovať prostredníctvom e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] alebo si ho pridať na WhatsApp [+234 8097014925] Môžete ho kontaktovať ešte dnes, aby vyriešil vaše problémy a zostal navždy šťastný.

«Nejstarší ‹Starší   201 – 248 z 248   Novější› Nejnovější»